Mala razmišlja

“Ocvrto” v pečici

22.01.2013 · 4 komentarjev

Večkrat sem že slišala, da se lahko “cvre” tudi v pečici. Danes pa sem to še v praksi preizkusila. Zelo rada imam namreč kanelone (običajno gobove), vendar pa ne maram cvrenja. No, saj okus mi je dober, moti pa me, ker potem celo stanovanje smrdi po olju, pa še vedno imam potem problem, kaj naj naredim s pregretim oljem – ali ga naj shranim ali zlijem. In potem – kam naj ga zlijem …

No, cvrenje  v pečici se je izkazalo za idealno rešitev. Vse sem naredila kot ponavadi, pekla sem jih pa v pekaču, obloženem s peki papirjem in pokapljanim z oljem. Pekla sem na 200 stopinjah, približno pol ure, vmes pa sem jih enkrat obrnila.

Današnji kaneloni so bili polnjeni z prepraženo čebulo, gobicami (jurčki in štorovkami), podušeno nakaljeno lečo in omakico iz bešamela, česna in gorgonzole.

So-šef pa si je zraven skuhal in spekel pravo domačo prekajeno pečenico.

Kategorije: Mljask
Tagano: , , , , , ,4 odzivov ↓

 • Jana // 23.01.2013 13:38

  O super zgleda, se mi že sline cedijo! Tega nisem nikoli še delala, sicer pa v svojem stanovanju (+2 leti) tudi še nikoli nismi cvrli, malo zaradi vonja, malo zaradi olja, najbolj zaradi maščobe, ki je ne prenašam najbolje na/v hrani … Vedno delam vse v pečici (peki papir obvezna oprema), od sardelic, polpet, redkih ribjih palčk do jajčevcev za razne zloženke oz. parmigiano. A testo za kanelone je pa običajno palačinkasto?

 • tamalamalatamalamala // 23.01.2013 14:10

  Ja, jaz spečem kar navadne palačinke (brez vanilje in sladkorja). Dobro, da si me spomnila na polpete v pečici & jajčevce za parmigiano, ker sem to vedno pekla v ponvi. Moram probat. Vedno večkrat uporabljam pečico, ker je tako praktično. Po kosilo roma peki papir v smeti, pekač pa operem in je konec :)

 • Iza // 25.01.2013 12:16

  Tudi sama sem pristaš pečice. Pa tko je simple in vedno ima človek občutek, da je vse lepo pospravljeno, kajne?

 • tamalamalatamalamala // 28.01.2013 07:35

  Res je. :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !