Mala razmišlja

Občutek nemoči (in kremšnite)

17.02.2013 · 3 komentarjev

Vse odkar sem padla, se soočam z občutkom nemoči. Ne samo, da ne morem tečt, ne morem niti počet čisto vsakdanjih reči, ne da bi bila pri tem soočena z bolečino (in spet – nemočjo). To me spravlja v jezo in hkrati skoraj v obup. Prišlo je celo tako daleč, da se bom naročila pri zdravniku, naj pove, ali imam kaj počeno ali samo udarjeno.

Zdravniku res ne maram hodit. Nobenemu. Pravzaprav nisem bila pri splošnem zdravniku že tri leta. V čakalnici se počutim grozno, prav tako v bolnišnici. Vedno, ko sem šla koga obiskat ali sem koga pospremila k zdravniku, sem prej ko slej imela hud glavobol. Mislim, da med zidovi zdravstvenih ustanov začutim svojo nemoč in sem soočena s svojo ranljivostjo. Opažam, da to res težko prenašam.

Po drugi strani pa so ravno trenutki nemoči tisti, ki pokažejo, s kakšnimi ljudmi si delimo življenje. Prav tako nam omogočajo razvoj empatije. Če se sama ne bi počutila ranljive in nemočne, bi tudi druge, ki so v takem položaju, težko razumela.

Moj dragi se je izkazal za pravi steber. In za to sem mu neskončno hvaležna.

Včeraj zvečer je spekel kremšnite. Še kremo je sam naredil. He’s a keeper. No doubt.

Kategorije: Mljask · Osebnostna rast · Razmerja · Refleksija · Resno
Tagano: , , , , ,3 odzivov ↓

  • tina // 17.02.2013 18:08

    Moj oče je pred leti padel na ledu in se precej dolgo počutil zelo slabo. Zdaj pa ga močno muči hrbtenica in so mu med drugim odkrili, da je imel neko poškodbo trtice! Seveda takrat ni šel k zdravniku.

  • tamalamalatamalamala // 17.02.2013 18:15

    Uf. Ja, saj vem, da moram it. Dragi me ob mojem vsakem “au” in “A lahko prosim ti, ker mene preveč boli” namrščeno pogleda, kot bi me hotel vprašati, kako močno in kako dolgo mora boleti, da so moji kriteriji za obisk pri zdravniku izpolnjeni …

  • vanja // 17.02.2013 20:58

    Jaz sem konec oktobra padla na maratonu. Ujela sem se na roke. Prve dni nisem nič čutila, nato pa so me bolečine spremljale skoraj tri mesec. Sedaj je vredu. Ja, šit je , ko tako nepredvideno padeš. LP, Vanja

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !